Hold da op. Det er over tre år siden, jeg sidst har skrevet noget her på min hjemmeside. Så er det da virkelig også på tide.

Forleden kunne man i Information læse min gennemgang af året, der gik i dansk film.

Jeg er slet ikke så negativ over situationen som så mange andre – jeg har valgt at tage ja-hatten på, som man siger – og jeg ser tegn i sol og måne på, at noget nyt og spændende for alvor er på vej.

Årets bedste danske spillefilm var efter min mening Annika Bergs Team Hurricane – læs hvorfor i ovenstående artikel – og hende interviewede jeg til avisen i forbindelse med premieren.

Men nu er det ikke dansk film, det skal handle om her. Her er i stedet min liste over de bedste spillefilm overhovedet i 2017. Og jeg taler om film, som har haft dansk premiere i 2017, hvorfor film fra 2016 optræder på listen, og film fra 2017, der først har dansk premiere næste år, ikke gør.

Først de film, der var tæt på at ende på top 10-listen, men ikke nåede helt derop – egentlig kunne jeg godt have lavet en top 23-liste:

Team Hurricane, Prøven, Moonlight, The Square, Dunkirk, Your Name, Baby Driver, Get Out, Star Wars: The Last Jedi, Blade Runner 2049, War for Planet of the Apes, Okja, The Meyerowitz Stories.

Og så selve top 10-listen, hvor filmene står i uprioriteret rækkefølge. Jo ældre jeg bliver, jo sværere får jeg ved at rangordne den slags, så i år vælger jeg den nemme udvej, den drevet af tilfældigheder:

La  La Land – mit interview med instruktøren, Damien Chazelle

Manchester by the Sea – min anmeldelse af filmen

The Handmaiden – min anmeldelse af filmen fra Cannes

American Honey – min anmeldelse af filmen fra Cannes

Logan – min anmeldelse af filmen

Personal Shopper – min anmeldelse af filmen

Wonder Woman – min anmeldelse af filmen

Nocturnal Animals – min anmeldelse af filmen

Frantz – mit interview med instruktøren, François Ozon

Paterson – min anmeldelse af filmen fra Cannes og mit interview med instruktøren, Jim Jarmusch