Lige siden jeg for snart 10 år siden læste The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, har jeg været fan af forfatteren bag, amerikanske Michael Chabon.

Bogen, der vandt en Pulitzer-pris i 2001, fortæller både om Holocaust-overlevende, udbryderkongen Houdini og den amerikanske tegneseries fødsel i 1930’erne, hvor en række jødiskfødte tegnere og forfattere skabte de første superhelte.

Det er en fantastisk bog, som også er udgivet på dansk, og den har fået mig til at læse mig igennem det meste af Chabons øvrige forfatterskab, der blandt andet tæller Wonder Boys, der i 2000 blev filmatiseret af Curtis Hanson med Michael Douglas i hovedrollen.

En væsentlig grund til, at jeg holder så meget af Michael Chabon, er, at han i sine bøger dyrker nogle de samme ting, jeg dyrker: Populærkultur, film, musik, Sherlock Holmes og ikke mindst tegneserier. Han har endog været med til at skrive manuskripterne til Spider-Man 2 og John Carter.

Michael Chabon er lige en forfatter efter mit hjerte – at han så også har en masse klogt at sige om mennesker, familier, livet, USA, verden og meget andet, gør ham kun endnu bedre.

Og forleden havde jeg så den udelte fornøjelse endelig at møde ham for første gang. Michael Chabon har lige udgivet en ny bog, Telegraph Avenue, og i den anledning gæstede han København, og jeg lavede interview med ham til Information.

Han er en venlig mand, fuld af underspillet humor og interessante ting at sige om sine egne bøger og den populærkultur, han er så glad for.

Vores Fotograf, SIgrid Nygaard, tog nogle meget fine fotografier af Chabon – de kan ses i avisen – og fotografiet foroven er af mig, der hjælper hende med at holde et forhæng, mens en mystificeret forfatter ser til.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Lyst til at kommentere?
Skriv gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *