Huset på Christianshavn

En bog af Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen

Næsten tre millioner mennesker kiggede med hver uge når beboerne i Amagergade 7-9 – Flyttemand Olsen og frue, dyrehandler Clausen og fru Clausen, Larsen, Tue, Rikke, Egon, Karla, Meyer og Emma fra Rottehullet overfor – sloges med tilværelsens og tidens store og små problemer i komedieserien Huset på Christianshavn.

I alt 14 sæsoner og 84 afsnit blev der produceret af den populære serie i årene 1970-77.

Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard dykker ned i historien om Danmarks første sitcom. De har endevendt arkiverne og talt med mere end 40 mennesker, der arbejdede på Huset på Christianshavn. Resultatet er en unik fortælling om det første store samarbejde mellem tv- og filmbranchen – spækket med fyldige portrætter af skuespillerne, instruktørerne og forfatterne, sjældne fotos fra tilblivelsen af serien samt aldrig før offentliggjorte breve, kontrakter og skitser.

BOOK LAB

424 sider

445 kroner

Er udkommet

Køb hos forlaget

Anmelderne skrev:

»Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard har skrevet et ualmindelig appetitlig, velresearchet og delikat værk om den populære tv-serie Huset på Christianshavn«

Dagbladet Information

»Først og sidst er bogen gennemstrømmet af kærlighed til emnet, og HUSET PÅ CHRISTIANSHAVN fremstår fremfor alt som en velfortjent hyldest til en af de mest slidstærke danske tv-serier nogensinde.«

CPH Culture – SEKS stjerner

»Jacob Wendt Jensens og Christian Monggaards nye bog om Huset På Christianshavn er ikke bare et imponerende stykke bogværk. Det er også sådan en bog, der bare skal være der, eksistere, fordi den har ’det hele med’.«

Netavisen Pio

»En både underholdende og ekstremt nørdet sag på næsten fire kg. garneret med over 100 illustrationer. Og lad mig slå helt fast, at nørdet i denne sammenhæng dækker over min imponerethed over bogen i det hele taget (…) Var man i sin tid fan af ’Huset på Christianshavn’, er Wendt Jensen og Monggaards bog et absolut must. Men den er også en lækkerbisken for alle, som interesserer sig for teater, film og tv generelt.

Lolland-Falster Folketidende

»Huset på Christianshavn er en oplagt julegaveidé til film- og tv-elskeren, der er vild med Erik Ballings livsværk.«

Morten Buckhøj, mortenbuckhoj.dk – FEM stjerner

Andre bøger

De stærke kvinder fra Matador

Matador er verdens bedste tv-serie. Det er vi mange danskere, som ikke er et sekund i tvivl om. I denne bog mødes fire af seriens store stjerner – Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen – i en række spændende, morsomme og åbenhjertige samtaler.
8. marts 2024/af Christian Monggaard

Claus Deleuran

Christian Monggaard fortæller om tegneserieskaberen og bladtegneren Claus Deleuran og hans enkle og alligevel dybt originale streg, der har opnået klassiker status gennem tegneserier som Thorfinn, Rejsen til Saturn og Illustreret Danmarkshistorie for Folket.
8. marts 2024/af Christian Monggaard

Huset på Christianshavn

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensens coffee table-bog Huset på Christianshavn er et rigt illustreret pragtværk om komedieserien, der gennem syv år lagde gaderne øde.
3. december 2022/af Christian Monggaard

MATADOR

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensens coffee table-bog MATADOR er et monumentalt, grundigt og rigt illustreret værk om Lise Nørgaard og Erik Ballings elskede tv-serie.
30. oktober 2020/af Christian Monggaard

Robert Crumb: I Can’t Do Pretty

’Robert Crumb: I Can’t Do Pretty’ er en bog om en ganske unik kunstner – tegneserieskaberen og undergrundsikonet Robert Crumb – der har brugt det meste af sit liv på at konfrontere de dæmoner og det begær, der gemmer sig inde i ham selv og i samfundet i det hele taget.
24. september 2020/af Christian Monggaard

Informations yndlingsfilm – de 24 bedste film i det 21. århundrede

De 24 bedste film fra det 21. århundrede, udvalgt af Informations filmanmeldere. Bogen rummer alt fra Disneys De utrolige til Jacques Audiards Profeten, og forhåbentlig sætter den en diskussion i gang om de seneste 20 års filmkunst.
4. juli 2020/af Christian Monggaard

Brug dit hjerte som telefon

Christian Monggaard har kendt det produktive makkerpar siden slutningen af 1990’erne, og han dykker i Brug dit hjerte som telefon – Wikke & Rasmussens forunderlige rejse dybt ned i de to herrers baggrund, deres mangeårige samarbejde og det smukke, omfattende værk, som har vist sig at have en sjælden tidløshed og dermed også holdbarhed og universalitet. Det er både et hyldestportræt og en undersøgelse af, hvad der har formet Wikke & Rasmussen - og hvordan de har formet os.
4. juni 2020/af Christian Monggaard

Olsen Banden

Bogen er en hyldest til Olsen Banden, og derfor er både dens størrelse og kvalitet ud over det sædvanlige. Foruden den almindelige og meget smukke udgave af bogen, udgives den også i en limiteret luksusudgave med en specialdesignet kassette og et særligt omslag for samlerne. Der er nemlig stadig en stor og dedikeret fanskare, som dyrker filmene og banden.
4. juni 2020/af Christian Monggaard

Tardini – 40 forrygende år i dansk film

Ib Tardini giver et unikt indblik i dansk film. Han fortæller om 40 års succeser, fiaskoer, storhedsvanvid, konkurser, brug og misbrug af børne-/ungdomsskuespillere, og om hvordan dansk film er blevet professionaliseret, internationaliseret og samtidig har gennemgået en rivende teknologisk udvikling.
3. juni 2020/af Christian Monggaard

Drømmen om Hollywood

Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen.
3. juni 2020/af Christian Monggaard

Balling – hans liv og film

Christian Monggaards kritikerroste biografi om Olsen Banden- og Matador-instruktøren, Erik Balling, Balling – hans liv og film, fortæller om instruktørens opvækst på Fyn og i København, hans møde med teatret og filmen, den spæde start på Nordisk Film, hvor han var hele sin karriere, og både de store filmsucceser og de nederlag, som han også oplevede.
4. maj 2020/af Christian Monggaard